NEXT: Knowmadic LearningTrip #2

The LearningTrip biedt aan:
Knowmadic LearningTrip #2
Thema: Bildung

knowmads1

Bildung, het staat op alle agenda’s, zo ook bij de HAN. Studenten dienen in hun onderwijs bagage mee te krijgen die gericht is op hun persoonlijke vorming en ontwikkeling (van Veen, 2015). Kees Boele zet zich hier hard voor in. In zijn openingsspeech op de HAN Parade vertelde Kees over zogenaamde ‘anomalieën’; afwijkingen van het bestaande paradigma. De creatievelingen, maar ook de innovatieve, out-of-the-box ideeën. Anomalieën zorgen voor vernieuwing, voor innovatie en zijn noodzakelijk om tot duurzame verandering te komen.

Het is nu tijd dat we een stap maken van een oud naar een nieuw paradigma. Daarom zoeken we naar voorbeelden. Wim Veen, de spreker tijdens de HAN Parade, noemde er één. KnowMads is zo’n voorloper van een nieuw paradigma. Het is een nieuw onderwijsconcept, een anomalie in het huidige onderwijssysteem.

Wij nemen jullie daarom graag mee in een Learning Trip naar Knowmads. Wij, HAN docenten, studenten en alumni dragen daarmee ons steentje bij aan de noodzakelijke duurzame kwaliteitsverbetering. Een voorbeeld van professional governance.

Voor deze Learning Trip zoeken we deelnemers – docenten alswel studenten – die bij en met elkaar een vuurtje ontsteken, een klein vlammetje van intrinsieke motivatie. Hoe waardevol zou het zijn als er een duurzame verbinding ontstaat met collega’s van andere opleidingen? Wat kunnen we doen om Bildung daadwerkelijk meer in het HAN onderwijs te integreren? Waarom zouden we dat eigenlijk willen? Wat als we een interfacultaire community creëren? Wat als we zo samen peilen welke leerbehoeftes er op dit vlak leven? En wat als we daar in co-creatie vorm aan gaan geven? Wat als we zo ervaring uit kunnen wisselen en samen het onderwijs mooier kunnen maken met Bildung als uitgangspunt?

Inspiratie – Verbinding – Co-creatie.
Dat gaan wij faciliteren!
In stapjes…

knowmads2

Wat is Knowmads?

Knowmads is een internationale business school, buiten het ‘reguliere’ onderwijssysteem. Knowmads werkt vanuit een aantal kern principes; “personal leadership, social innovation,  entrepreneurship, project design, process design, marketing & creativity.” Onze LearningTrip zal voornamelijk in het teken staan van ‘the art of hosting’.

Voor wie?

We organiseren deze LearningTrip speciaal voor medewerkers die het thema ‘Bildung’ samen met studenten verder willen onderzoeken en een impuls geven.

Wat levert het ons (HAN/individueel) op?

  • Je ervaart hoeveel impact persoonlijke ontwikkeling heeft op het zelfsturend vermogen van de studenten van Knowmads en hoe je dat zelf op de HAN in je werk kunt toepassen.
  • Je wisselt ervaringen uit met de oprichters, echte onderwijspioniers, die jouw eigen drang tot innoveren zullen voeden.
  • Je creert verbinding met je mede reisgenoten, wat in een duurzame samenwerking en uitwisseling resulteert.
  • Een mooie ervaring, die je niet snel zult vergeten.

Wanneer?

Vrijdag, 10 juni 2016.
Knowmadic LearningTrip: Vertrektijden in de ochtend, terugkomst in de avond.
Vrijdag, 17 juni 2016.

Reflection: In de middag is een reflectie gepland in Nijmegen of Arnhem.

Wat gaan we doen?

We stappen met z’n allen in een busje. Opstapplaatsen zijn Ruitenberglaan 26 en Kapittelweg 33. Hier start onze gezamenlijke belevenis. De reis ergens naartoe is vaker nog belangrijker dan de bestemming.

Bij Knowmads zal ‘the Art of Hosting’ centraal staan. “The ‘Art of Hosting’ is a highly effective way of harnessing the collective wisdom and self-organizing capacity of groups of any size. Based on the assumption that people give their energy and lend their resources to what matters most to them – in work as in life -.”

Onze gezamenlijke weg terug gebruiken we voor reflectie, verbinding en het aanzetten tot nieuwe acties gericht op ‘Bildung’. Na de trip woon je een Reflection bij om gezamenlijk te reflecteren op de ervaring, de inspiratie en het geleerde.

 

In deze Learning Trip naar Knowmads zetten we samen de eerste stap in een nieuw paradigma dat we zelf schrijven. Schrijf je mee? Schrijf je dan nu in!

Aanmelden

Meld je aan via HAN-Academy. Ga naar Home>Catalogus>Studentbegeleiding>

We zien je graag,

Karen, Tom, Pepijn, Guido

 

 

 

Leave a Reply